¨¨ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ¨¨ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ 300 ΛΕΟΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!


ΣΟΚ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.....
 προκαλεί η είδηση για την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης για την προμήθεια 300 λεωφορείων για την Αθήνα μέσω leasing.
Για την ακρίβεια, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε ότι κωλύεται η υπογραφή τριών συμβάσεων, του φορέα με τους τρεις αναδόχους.


Οι λόγοι της απόρριψης από το ΣΤ΄Κλιμάκιο:


Το Ε.Σ. έκρινε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων, με τους τρεις αναδόχους (MED BUS -Παπαδάκη, SARAKAKIS VOLVO, ΕΘΝΙΚΗ LEASING), για τους εξής λόγους:


1. Ένας ανάδοχος κατέθεσε διαφορετικά μισθώματα για 12μετρα λεωφορεία, ανάλογα με το έτος κατασκευής τους, ενώ ο διαγωνισμός προέβλεπε ενιαία τιμή για όλα τα 12μετρα. Σοβαρό λάθος του αναδόχου.


2. Ένας ανάδοχος κατέθεσε προσφορά για λεωφορεία που περιλαμβάνουν μη ανοιγοκλειόμενα παράθυρα, ενώ ο διαγωνισμός προβλέπει ανοιγοκλειόμενα παράθυρα και το Ε.Σ. ερμηνεύει ότι ΟΛΑ τα παράθυρα πρέπει να ανοιγοκλείνουν (κάτι που δεν έγραφαν τα προσπέκτους, αλλά οι ανάδοχοι θα τα κάνουν να ανοίγουν) !


3. Η 3η εταιρεία κατέθεσε προσφορά για λεωφορεία, που το δάπεδό τους απέχει από το έδαφος 37 εκατοστά, ενώ ο διαγωνισμός ζητούσε χαμηλοδάπεδα λεωφορεία έως 35 εκατοστά. Βέβαια, το σκαλί στα συγκεκριμένα (Citaro) είναι στα 32 εκ. !


Το Ε.Σ. κατέληξε ότι θα έπρεπε να απορριφθούν οι προσφορές, επειδή δεν πληρούν τα κριτήρια του διαγωνισμού και κακώς συντάχθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού και κακώς κατέληξε σε αναδόχους.


Τέλος το Ε.Σ. ζητά να απαλειφθεί ο όρος των συμβάσεων, που προβλέπει ότι ο ανάδοχος μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση αν ο ΟΑΣΑ καθυστερήσει την πληρωμή για περισσότερους από 3 μήνες !!!

Οι ανάδοχοι θα προσφύγουν κατά της απόφασης


Η απόφαση του ΣΤ' Κλιμακίου, προφανώς θα τύχει ένστασης από τους αναδόχους, που επένδυσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, σύμφωνα με τη νομοθεσία, που ορίζει:

Προσφυγή ανάκλησης της πράξης του Κλιμακίου Προσυμβατικού Ελέγχου ή του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίνεται ότι κωλύεται η υπογραφή της ελεγχόμενης σύμβασης, υποβάλλεται στη γραμματεία του αρμόδιου Τμήματος σε περίπτωση πλάνης περί τα πράγματα ή τον νόμο, από όποιον έχει έννομο συμφέρον προς τούτο ή από τον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου χάριν του δημόσιου συμφέροντος, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την κοινοποίηση της πράξης του Κλιμακίου ή του Επιτρόπου στον αρμόδιο φορέα και τον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νοσοκομείο Σερρών: Έξι οικογένειες θανόντων ζητούν με εισαγγελική παρέμβαση τους φακέλους των ασθενών

Γνωστή δημοσιογράφος σκαρφίστηκε πρόβλημα υγείας μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της