Οι «γαλάζιες» επαφές του Θ. Καρυπίδη φέρνουν και «χρυσές» δουλειές


Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης, φαίνεται ότι διαβαίνει από ορθάνοιχτες πόρτες στον επιχειρηματικό τομέα, με την πανδημία να του έχει δώσει την ευκαιρία για «χρυσές» δουλειές. Φυσικά, το ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μπορούσε κανείς να πει ότι «ανοίγει» αυτές τις πόρτες.

Πιο πρόσφατη επιτυχία του κ. Καρυπίδη είναι η αμφιλεγόμενη συμφωνία του 1εκ. ευρώ με την Περιφέρεια Αττικής για προμήθεια rapid tests (με καταγγελίες για πολλαπλάσια τιμή και χαμηλά στάνταρ ποιότητας).

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο, η εταιρεία Amani Swiss, συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη, έκανε τροποποίηση του καταστατικού της (στις δραστηριότητές της εντάσσονταν οι εξαγωγές νερού, λαδιού, κρασιού, κρέατος, καλαμποκιού, ζάχαρης κ.α.), ώστε να μπορεί να μπει στο «παιχνίδι» των προμηθειών υγειονομικών και νοσοκομειακών υλικών.

Σύμφωνα με τη Διαύγεια, η εταιρεία τους τελευταίους μήνες έχει λάβει πολλές δουλειές πολλών χιλιάδων ευρώ για προμήθειες υγειονομικού και νοσοκομειακού υλικού στο Δημόσιο. Ως πελάτες της αναγράφονται, εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, η 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας κ.ά.



Η οικογένεια Καρυπίδη ήταν αυτή που βοήθησε τον Πρωθυπουργό στις επαφές του με Κινέζους επιχειρηματίες, ενώ ο ίδιος ο Θ. Καρυπίδης βρέθηκε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις συναντήσεις του στην Κίνα. Συνόδευσε ακόμα τον υφυπουργό οικονομικών Γιώργο Ζαββό στο δείπνο του με τον πρόεδρο της Bank of China.

Βέβαια, για τους περίπου 1.400 εργαζόμενους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ που του ανήκε και χρεοκόπησε και οι οποίοι μέχρι και σήμερα διεκδικούν δικαστικά οφειλόμενα χρήματα, τα οποία σύμφωνα με το Documento είναι περίπου 70εκ. ευρώ, μάλλον οι επιχειρηματικές «επιτυχίες» του Θόδωρου Καρυπίδη λίγη σημασία έχουν.

Όπως λίγη σημασία έχουν και για το δημόσιο (100εκ. ευρώ τα χρέη της πτωχευμένης επιχείρησης το 2019 σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία), τις τράπεζες και τους προμηθευτές, οι οποίοι επίσης έχουν λαμβάνειν.
https://www.newsbreak.gr/
https://fonaklas.blogspot.com/2021/01/blog-post_666.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κατασχέθηκε η περιουσία του Νίκου Βέρτη στη Θεσσαλονίκη