Χαρδαλιάς για νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους - Άγνωστο πως κόλλησε ο ιερέας


Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν εκτάκτως το μεσημέρι της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μετά τον συναγερμό για κρούσμα νοτιοαφρικανικου στελεχους που βρέθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιας, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Νεαπόλεως, παρουσία του προέδρους του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και του δήμαρχου Νεάπολης - Συκεων, Σίμου Δανιηλιδη «το μεταλαγμένο στέλεχος αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστικη διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαιρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασια προχωράμε σε σαρωτικους ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρυτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειαζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειαζεται και νηφαλιοτητα» και πρόσθεσε: «Ακολουθούμε το μονοπατι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων. «Εχει κανει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωριζουνε αυτή τη στιγμή.»

Ερωτηθείς σχετικά από το που προήλθε το νέο στέλεχος του κορονοϊού, ο κ. Χαρδαλιας απάντησε ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλά συνεχίζονται οι ιχνηλατισεις για να μπορέσει να οριστικοποιηθεί. Τόνισε δε, ότι δεν θα επηρεάσει τους εμβολιασμούς. «προχωράμε με βάση το σχέδιο μας. Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική στο κομμάτι των εμβολιασμών και παραμένουμε πιστοί στο αρχικό μας σχέδιο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανεας, είπε ότι θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει αν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ιερέα, είπε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτήν την πρόκληση. Για μια ακόμη φορά πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καταστάσεων», ανέφερε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο διάστημα. Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να πάρει μπρος η οικονομία μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα πρέπει πάλι να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιοι πολίτες είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Toν εστειλαν 2 φορες στην Ευρωβουλη και τωρα ο Κύρτσος κατά κυβέρνησης για την πανδημία: Αυτό που συμβαίνει είναι εθνική ντροπή

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πολίτες περικυκλώνουν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.