Εμβόλιο Pfizer: Καλό… Σεπτέμβρη για τις 200 εκατ. δόσεις εμβολίου στις χώρες της Ε.Ε


Τον Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού από τις Pfizer/BioNTech στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η διανομή και των 200 εκατομμυρίων δόσεων θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον Σεπτέμβριο 2021», δηλώνει ο εκπρόσωπος σε email στο πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος διευκρινίζει επίσης ότι διεξάγονται συνομιλίες για την παράδοση επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων, επιλογή που προβλέπεται από το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Pfizer/BioNTech.

Η διαδικασία στη χώρα μας

Σχετικά με τη χώρα μας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε διευκρινίσεις για το πώς θα κυλήσει η εμβολιαστική διαδικασία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επεσήμανε ότι «είμαστε στην αρχή του τέλους για να υπερβούμε όλοι μαζί την πανδημία». Πρόσθεσε, δε, ότι αποτελεί νίκη της επιστήμης «η δημιουργία πολλαπλών εμβολίων σε χρονικό διάστημα ρεκόρ».


Ο κ. Πιερρακάκης αποσαφήνισε ότι στην πρώτη φάση το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γίνεται σε υγειονομικούς, προνοιακές δομές γηροκομεία, γιατί είναι στοχευμένη. Η δεύτερη φάση της εμβολιαστικής διαδικασίας, που – όπως εξήγησε – είναι μια πολύ μεγάλη φάση, γίνεται με μικρά βήματα και αφορά αρχικά τους πολίτες άνω των 60 ετών ή άνω των 18 ετών με συγκεκριμένα νοσήματα. «Η δεύτερη φάση άφορα τον μήνα Φεβρουάριο, αλλά υπάρχουν κι άλλες μεταβλητές, δηλαδή τα εμβόλια. Αναμένουμε κι αλλά πέντε εμβόλια πέραν της Pfizer» δήλωσε ο υπουργός.

Επίσης, διευκρίνισε ότι θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί τα κινητά θα σταματήσουν να έχουν internet το επόμενο διάστημα;

Φρίκη: 58χρονος προπονητής ασελγούσε παρά φύσιν σε 13χρονη αθλήτρια! - Της έλεγε πως «ήταν φυσιολογικό»

Πως να μετατρέψεις τις αποτυχίες σου σε επιτυχίες