Κορωνοϊός: Νέο τεστ αντισωμάτων «δείχνει» ποιος χρειάζεται εμβολιασμό
Έναν νέο τύπο τεστ αντισωμάτων αναπτύσσουν τώρα οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Linnaeus το οποίο θα μπορεί να δώσει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά στην COVID-19 και σε άλλους τύπους ιών και βακτηρίων.
Σε σύγκριση με τα υπάρχοντα τεστ αντισωμάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα, αυτή η γρήγορη εξέταση θα είναι πιο ακριβής και έγκυρη.
Οι ερευνητικές ομάδες, με επικεφαλής τους Ian Nicholls και Per Nilsson, αυτή την περίοδο αναπτύσσουν και αξιολογούν τη νέα διαγνωστική πλατφόρμα AVA (Attana Virus Analytics).
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τεστ με ορό, πλάσμα και ολοκληρωμένη ανάλυση αίματος προκειμένου να μελετηθεί η ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου στον SARS CoV-2 και στο βακτήριο Clostridium tetani, που προκαλεί τέτανο.
Τα δείγματα συλλέχθηκαν τόσο από τον βραχίονα όσο και από τα δάχτυλα των συμμετεχόντων με ελπιδοφόρα αποτελέσματα, γεγονός που καθιστά εύκολη τη δειγματοληψία και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων σε μόλις 15 λεπτά.
Πιο αξιόπιστες μετρήσεις των αντισωμάτων της COVID-19
«Χάρη στη νέα αυτή πλατφόρμα, αποκτούμε μια λεπτομερή εικόνα των αντισωμάτων που υπάρχουν στον εκάστοτε οργανισμό και του πόσο ισχυρή είναι η αλληλεπίδρασή τους με την COVID-19.
Μεταξύ άλλων, αυτό είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να αποφασίζουμε καλύτερα ποιος χρειάζεται εμβολιασμό και πόσο καλά ανταποκρίνεται κάποιος στο εμβόλιο», εξηγεί ο Ian Nicholls, καθηγητής χημείας στο Πανεπιστήμιο Linnaeus.
Το στοιχείο που κάνει την πλατφόρμα AVA μοναδική είναι ότι όχι μόνο διασφαλίζει ότι ένα τεστ αντισωμάτων είναι ακριβές, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει και στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα της ανοσίας.
Ατομικά προφίλ ανοσίας
Με τη συγκέντρωση δεδομένων σχετικά με την ποσότητα και την ποιότητα των αντισωμάτων ενός δείγματος και τη μετέπειτα σύγκρισή τους με δείγματα σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορεί να δημιουργηθεί ένα προφίλ ανάπτυξης ανοσίας, με την πλατφόρμα AVA να προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στα εργαστήρια να επικυρώσουν τα ήδη υπάρχοντα αποτελέσματα των τεστ με μεγάλη ακρίβεια.
Η πλατφόρμα μπορεί, τέλος, να βοηθήσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων όσον αφορά στις συστάσεις, τους περιορισμούς και τον εμβολιαστικό σχεδιασμό που θα χαράξουν. Τα καλύτερα τεστ αντισωμάτων θα έχουν συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, από το άτομο μέχρι τις Αρχές και από τις επιχειρήσεις μέχρι την κοινωνία στο σύνολό της.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου