Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αλαλούμ στην κυβέρνηση - Κικίλια ή Θεοχάρη να πιστέψουμε;


Νέο κυβερνητικό αλαλούμ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Άλλα λέει ο Βασίλης Κικίλιας και άλλα ο Χάρης Θεοχάρης.


Καμία συνεννόηση για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση. Μετά το χάος και τον σάλο που δημιουργήθηκε με τους πρώτους εμβολιασμούς, σειρά πήρε το πιστοποιητικό εμβολιασμού και αν τελικά ποιοι θα μπορούν να ταξιδεύουν και ποιοι όχι.

Ειδικότερα, σήμερα ο υπουργός Υγείας και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να απαγορεύσει τα ταξίδια σε όσους δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι για ιδία χρήση» είπε χαρακτηριστικά, με τον υπουργό Τουρισμού να μας λέει ακριβώς τα αντίθετα.

Μιλώντας ο κ. Θεοχάρης στο Πρώτο Θέμα είπε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα χρησιμοποιείται στα ταξίδια αλλά και σε κάθε περίπτωση ζητηθεί από τον πολίτη.



Χωρίς το πιστοποιητικό, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό ή να μπαίνουν σε καραντίνα πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: «Σε κάθε εμβολιασμένο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους θα χορηγούν ένα πιστοποιητικό σε ψηφιακή μορφή.


Το οποίο και θα επιδεικνύει σε όποια αρχή, εθνική ή άλλη, το ζητήσει. Αντίστοιχες διαδικασίες ακολουθούν οι περισσότερες χώρες, στην Ευρώπη και όχι μόνον».

Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω: «Στην τρέχουσα φάση είναι ανοιχτή η συζήτηση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το πώς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα έχουν κοινή αναγνώριση μεταξύ χωρών αναχώρησης-προορισμού για τους τουρίστες, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, γιατί όχι, και ευρύτερα».

Πάντως ο κ. Πέτσας έχει δηλώσει ότι με την χορήγηση και της δεύτερης δόσης του εμβολίου θα παρέχεται στον πολίτη πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα είναι και στα αγγλικά.


Σημειώνεται ότι στο πιστοποιητικό θα αναγράφεται πότε έγινε η πρώτη δόση του εμβολίου, η δεύτερη δόση, ο χώρος και η ώρα έγινε ο εμβολιασμός και εκτός από το ονοματεπώνυμο του εμβολιαζόμενου θα υπάρχει ο ΑΜΚΑ και η εταιρεία του εμβολίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί τα κινητά θα σταματήσουν να έχουν internet το επόμενο διάστημα;

Φρίκη: 58χρονος προπονητής ασελγούσε παρά φύσιν σε 13χρονη αθλήτρια! - Της έλεγε πως «ήταν φυσιολογικό»

Πως να μετατρέψεις τις αποτυχίες σου σε επιτυχίες