Γιώργος Καρελιάς για ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: Να ζήσει έξι μήνες με βασικό μισθό και νοίκι. Και μετά ας κάνει “μεταρρυθμίσεις”…


…αν αποτολμήσει ένα νέος με αυτές τις αμοιβές να ανοίξει δικό του σπίτι(ας πούμε ότι είναι πολύ θαρραλέος…) πόσο θα αντέξει, αν οι γονείς του δεν έχουν κάποιο σπίτι να του δώσουν; Νομίζει ο(κάθε) Χατζηδάκης ότι με 600 ευρώ μπορεί κάποιος να νοικιάσει και σπίτι; Μπορεί. Αρκεί να μην τρώει, να μην πληρώνει ρεύμα και τηλέφωνο, να μην έχει αυτοκίνητο( λες και μπορεί να έχει αλλιώς- λέμε και κανένα μαύρο αστείο).
Ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης υποσχέθηκαν «μεταρρυθμίσεις». Αν αυτό που πάνε να κάνουν στα εργασιακά νομίζουν ότι είναι «μεταρρύθμιση», κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους. Εχουμε να τους κάνουμε μια πρόταση, που μπορεί να τους βοηθήσει να καταλάβουν τι γίνεται στην αγορά εργασίας, αν υποθέσουμε ότι δεν γνωρίζουν. Ας νομοθετήσουν, λοιπόν, ότι(όχι για πολύ, μόνο για έξι μήνες) οι υπουργοί δεν θα παίρνουν τον υπουργικό μισθό τους, περίπου εφτά χιλιάδες ευρώ το μήνα. Δεν λέμε να παίρνουν τον βασικό, που παίρνουν οι κοινοί θνητοί, ας παίρνουν τον διπλάσιο(από 1300 έως 1600 ευρώ). Και να παίρνουν και υπερωρίες! Να ζήσουν με αυτά για έξι μήνες, αφού αφήσουν το ιδιόκτητο σπίτι τους και πάνε να μείνουν σε ένα με νοίκι. Και-εννοείται- σ’ αυτούς τους έξι μήνες να μη χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους.

Ας τολμήσουν να το κάνουν μόνο-επαναλαμβάνω- για έξι μήνες. Και τότε θα καταλάβουν ότι οι μισθοί των υπηκόων τους, ιδιαιτέρως των νέων και, πρωτίστως, των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, είναι φιλοδωρήματα. Και τότε μπορεί κάποιος από τους υπουργούς να πάει στον πρωθυπουργό και να του πει: «Πρόεδρε, εκεί έξω είναι ζούγκλα. Εσύ έχεις πει ότι δεν έχεις ζήσει ποτέ με 800 ευρώ, εγώ τώρα το κατάλαβα. Απορώ πώς ζουν άνθρωποι με 600 ευρώ. Ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτά που πάμε να κάνουμε δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να κοροϊδεύουμε και τους άλλους. Το έχουν πάρει χαμπάρι».

Ξέρω ότι όλα αυτά είναι ουτοπικά. Και «λαϊκιστικά», θα πουν κάποιοι «αντιλαϊκιστές». Εντάξει, αλλά είναι, ίσως, η μοναδική μέθοδος για να καταλάβουν όλοι-οι χτεσινοί, σημερινοί και αυριανοί Χατζηδάκηδες- ότι αυτά που πάνε να κάνουν είναι κοροϊδία και όχι μεταρρυθμίσεις”.

ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Καρελιά “Ο Χατζηδάκης να ζήσει έξι μήνες με βασικό μισθό και νοίκι. Και μετά ας κάνει “μεταρρυθμίσεις”…” στο news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιοι πολίτες είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Toν εστειλαν 2 φορες στην Ευρωβουλη και τωρα ο Κύρτσος κατά κυβέρνησης για την πανδημία: Αυτό που συμβαίνει είναι εθνική ντροπή