Οι μαύρες λίστες της πανδημίας...


Ο κορονοϊός, τα εμβόλια και η θανατηφόρα θρόμβωση της ΕΕ...
«Αν φύγουμε από την ΕΕ ούτε ασπιρίνη, ούτε άλλα φάρμακα δε θα μπορούμε να αγοράσουμε…»

Αν, αν, αν… τούτο, εκείνο και το άλλο. Ίσως αν βγαίναμε από την ΕΕ... ακόμη και ο ήλιος να άρχιζε πλέον να βγαίνει ανάποδα, δηλαδή από τη δύση…

Ας μιλήσουμε λοιπόν με κάποια νούμερα για τις μαύρες λίστες της πανδημίας

1. Από τους σχεδόν 2,9 εκ. θανάτους από Covid-19 στον κόσμο (5/4/21), οι 630.000 θάνατοι είναι σε χώρες της ΕΕ. Δηλαδή, αν και συνολικά στην ΕΕ κατοικεί το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού, σε αυτήν καταγράφεται το 22% των θανάτων.
2. Η πυκνότητα θανάτων από Covid-19 παγκόσμια είναι 369 θάνατοι ανά 1 εκατ. πληθυσμού. Στην ΕΕ η πυκνότητα θανάτων είναι 1.413 θάνατοι ανά 1 εκατ. πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν τετραπλάσια.
3. Σε ένα σύνολο 194 χωρών του κόσμου, 62 έχουν πυκνότητα θανάτων χειρότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το 40% αυτών των χωρών αποτελούν 25 χώρες που ανήκουν στην ΕΕ (από τις 28 συνολικά που είναι μέλη της).
4. Στη λίστα των 45 χειρότερων κρατών από τα 194, σε ότι αφορά την πυκνότητα θανάτων, σχεδόν το 50% είναι χώρες μέλη της ΕΕ.








Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Παναγιώτη Μαυροειδή, πατήστε ΕΔΩ..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιοι πολίτες είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Toν εστειλαν 2 φορες στην Ευρωβουλη και τωρα ο Κύρτσος κατά κυβέρνησης για την πανδημία: Αυτό που συμβαίνει είναι εθνική ντροπή