Ρωσία και Τουρκία τα βρήκαν σε όλα: Σφράγισε την Συμμαχία απεσταλμένος του Ερντογάν – Σχεδιάζουν “κοινό συνασπισμό και στρατηγική” εναντίον του “κοινού εχθρού”, τις ΗΠΑ!


“Θα μείνουμε ενωμένοι και θα πολεμήσουμε μαζί”

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

“Θα μείνουμε ενωμένοι και θα πολεμήσουμε μαζί”. Mε την φράση αυτή σφραγίστηκε η συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας αμέσως μετά την συνάντηση Ρώσων και Τούρκων στην Μόσχα.

Πιο αναλυτικά, ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στο τρίγωνο Ρωσίας-Τουρκίας-ΗΠΑ καθώς ο Ερντογάν έστειλε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία ώστε να προετοιμάσει το έδαφος της Στρατηγικής Συμμαχίας Ρωσίας-Τουρκίας.

Ρωσικές πηγές, εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένες απ όσα άκουσαν και απ όσα τους υποσχέθηκαν οι Τούρκοι, έτσι στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα υπάρξουν δραματικές ανακοινώσεις και ανατροπές καθώς Ρωσία και Τουρκία τα έχουν βρει σε όλα.

Η δημόσια υποστήριξη Ερντογάν σε Πούτιν μόνο τυχαία δεν ήταν. Υπάρχει κλίμα ευφορίας στο σύνολο των Ρώσων αξιωματούχων και φυσικά του Κρεμλίνου.

Χαρακτηριστική είναι η αναλυτική συνέντευξη που δόθηκε αμέσως μετά το “σφράγισμα” της συμμαχίας.

Για πρώτη φορά εμφανίζεται τέτοια συνέντευξη που περιέχει πραγματικές “βόμβες” σε ρωσικό ΜΜΕ. Η συνέντευξη δόθηκε με φόντο την “Γαλάζια Πατρίδα” του Ερντογάν!

Η συνέντευξη και οι εξελίξεις που έρχονται αποτελούν τραγέλαφο για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Πηγές του WarNews247 αναφέρουν πως θα υπάρξουν παρόμοιες τοποθετήσεις τις επόμενες ημέρες και από Ρώσους και από Τούρκους.
“Τουρκία και Ρωσία πρέπει να αναπτύξουν κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των ΗΠΑ”

“Η Ρωσία είναι σημαντικός συνεργάτης της Τουρκίας. Η σχέση τους για να τελειοποιηθεί πρέπει να αναπτύξουν μια κοινή στρατηγική προστασίας των συμφερόντων τους” αναφέρει ο σύμβουλος του Ερντογάν, εμπνευστής του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας” και απόστρατος Ναύαρχος Cihat Yaydzhi.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Ρώσο δημοσιογράφο Khayal Muazzin.
Ερ: Πώς αξιολογείται τις τωρινές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας; Τί λείπει;

“H Ρωσία είναι ένας πολύ σημαντικός γείτονας για την Τουρκία. Έχουμε πολέμους και φιλίες στην Ιστορία μας. Τώρα η Ρωσία είναι στρατηγικός συνεργάτης για εμάς. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό πρώτον για την ασφάλεια της περιοχής.

Η Ρωσία είναι μια ισχυρή δύναμη. Και η Τουρκία επίσης. Γι αυτό οι εχθροί μας δεν μας θέλουν ενωμένους. Είμαι πεπεισμένος ότι οι ηγέτες μας δεν θα αφήσουν να διαταραχθούν για κανένα λόγο οι σχέσεις μας.


Όλος ο κόσμος είδε πως μαζί μπορούμε να επιλύουμε ζητήματα σε Συρία και Καραμπάχ. Αν η Τουρκία και η Ρωσία θέλουν να τελειοποιήσουν τις σχέσεις τους, τότε χρειάζεται να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαίο όφελος για τα πάντα.

Επιπλέον πρέπει το όφελος να μην διαταράσσεται σε περιόδους κρίσεως. Αν οι γνώμες μας διαφέρουν κάπου, δεν μπορούμε να καταστρέφουμε όλη την σχέση. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν αμοιβαία συμφέροντα σε Συρία, Λιβύη, Καύκασο και Μαύρη Θάλασσα. Οι σχέσεις πρέπει να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν γύρω από αυτές τις περιοχές.

Έχουμε έναν κοινό εχθρό έτσι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να πολεμήσουμε μαζί. Αλλά πρώτα πρέπει να ορίσουμε μια συνολική στρατηγική, έναν κοινό στόχο, και να την πετύχουμε.

Υπάρχει παγκόσμια στρατηγική για τις ΗΠΑ μέσα στο πλαίσιο του οποίου οι σύμμαχοι αναλαμβάνουν ρόλους σε διάφορες περιοχές. Η Τουρκία και η Ρωσία χρειάζονται μια τέτοια στρατηγική. Είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε μια μονή βασική στρατηγική εναντίον της στρατηγικής των ΗΠΑ!

Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την κατάσταση στην Μαύρη Θάλασσα, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Συρία και στον Καύκασο. Η Ανατολική Μεσόγειος έχει εξαιρετική σημασία για εμάς. Η Κριμαία είναι σημαντική για την Ρωσία. Αν αυτά τα θέματα επιλυθούν με αμοιβαία βήματα μεταξύ των δύο χωρών, τότε οι διαφορές θα λήξουν και αυτό θα είναι υπέρ της περιοχής. Αυτό όμως απαιτεί μια συνολική στρατηγική.


Ερ: Η Τουρκία πολεμά για επιρροή στην Μεσόγειο. Αυτό δεν θα βλάψει τις σχέσεις με την Ρωσία;

Δεν πιστεύω ότι αυτό θα επηρεάσει τις σχέσεις μας, επειδή δεν έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα με την Ρωσία. Η Άγκυρα έχει τις δικές της ακτές και πρέπει να τις υπερασπιστεί. Τα δυτικά κράτη έρχονται εδώ και προσπαθούν να μας εκφοβίσουν αλλά η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που τρομάζει εύκολα. Έχουμε μια ρήση: προετοιμάσου για πόλεμο σε καιρό ειρήνης! Έχουμε ισχυρό Έθνος και δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την καταστρατήγηση των συμφερόντων μας.
Ερ: Αν η Τουρκία επεκτείνει την επιρροή της μέσω πρόσφατων συμφωνιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σχεδιάζει και μια παρουσία στην Κασπία Θάλασσα;

Δεν έχω ακούσει ποτέ ότι η Τουρκία έχει τέτοια σχέδια. Η Τουρκία αποσκοπεί στην προστασία περιφερειακών συμφερόντων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε κράτος είναι υπεύθυνο για το έδαφος της χωρίς την επέμβαση ξένων δυνάμεων. Όταν επεμβαίνουν κράτη εκτός περιοχής, τότε διαταράσσουν την ισορροπία. Μας επηρεάζει αυτό πολύ. Η Τουρκία δεν θέλει ξένα κράτη να επεμβαίνουν πχ στην Κασπία. Αλλά ο λαός του Αζερμπαϊτζάν είναι αδέρφια μας. Αν χρειαστούν την βοήθεια μας, η Τουρκία δεν θα την αρνηθεί.
Ερ: Η Τουρκία κατασκευάζει τώρα τις δικές της φρεγάτες. Για ποιο λόγο;

Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά την πολιτική του ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία δεν μας θέλει ισχυρούς. Χρειάζονται μέλη που να εξαρτώνται από το ΝΑΤΟ. Η Τουρκία πάντα ήθελε να είναι ανεξάρτητη, έτσι αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τον δικό μας στρατιωτικό εξοπλισμό

Αλλά αν η Γερμανία κατασκευάζει τα δικά της πλοία, αυτό δεν σημαίνει πως αυτά θα στραφούν εναντίον του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο.
Ερ: Είναι πιθανή μια αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ;

H Toυρκία είναι ένας ισχυρός και στρατηγικός εταίρος της Συμμαχίας. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι αν αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ, θα ξεφορτωθούμε τις υποχρεώσεις και θα έχουμε μέγιστη ευελιξία προκειμένου να αυξηθεί η επιρροή μας σε Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και Αφρική. Θα αγοράζουμε ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, θα συνεργαζόμαστε άνετα με την Ρωσία.

Αυτό δεν θα είναι επικερδές για την Δύση.

Πιστεύω πως η Τουρκία πρέπει να μείνει στο ΝΑΤΟ, επειδή είμαστε η μόνη χώρα πιο παλεύει για τα προβλήματα της περιοχής. Την ίδια στιγμή τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις με την Ρωσία!
Ερ: Πώς αξιολογείτε την συνεργασία με την Ρωσία στην στρατιωτική σφαίρα; Πώς βαθμολογείτε την ποιότητα των S-400; Σχεδιάζει η Τουρκία νέα συμβόλαια για αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού ή κοινή συμπαραγωγή όπλων;

Oι S-400 είναι ένα όπλο υψηλής ποιότητας. Πριν το αγοράσουμε η Τουρκία μελέτησε τις τεχνικές του. Είναι καλό που το αγοράσαμε από την Ρωσία.

Τώρα οι συνεργάτες διαπραγματεύονται την αγορά των S-500 και την κοινή παραγωγή του όπλου. Οπως καταλαβαίνεται πρόκειται για ένα άκρως απόρρητο οπλικό σύστημα. Ολη αυτή η θέληση χρειάζεται χρόνο ειδικά στην τωρινή γεωπολιτική κατάσταση στην οποία οι ΗΠΑ επιτίθενται εχθρικά προς την Ρωσία.

Τα ρωσικά βαλλιστικά συστήματα έχουν επίσης τραβήξει την προσοχή. Πιστεύω πως η Τουρκία πρέπει να τα αγοράσει.

Υπάρχουν και άλλα όπλα που θα ήταν προς το όφελος μας και θα τεθεί θέμα συμπαραγωγής.

Είμαι σίγουρος πως η σημαντική αμυντική συνεργασία θα συνεχιστεί και θα ενταθεί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Πρέπει ενωμένοι να κινηθούμε και να κατασκευάσουμε από κοινού οπλικά συστήματα.

Αυτή η κοινή δουλειά θα δώσει τεράστια ώθηση στις σχέσεις μας!

warnews247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί τα κινητά θα σταματήσουν να έχουν internet το επόμενο διάστημα;

Φρίκη: 58χρονος προπονητής ασελγούσε παρά φύσιν σε 13χρονη αθλήτρια! - Της έλεγε πως «ήταν φυσιολογικό»