Αρκουμανέας - Χαρδαλιάς: Τι απαντούν για τα δημοσιεύματα που αφορούν τον ΕΟΔΥ


O πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας διέψευσε τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο και αναφέρονται σε δύο συστήματα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Αρκουμανέας χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως «απαράδεκτα και κακόβουλα», ενώ ξεκαθάρισε πως υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ αυτά τα δημοσιεύματα «απαξιώνουν την εργασία εκατοντάδων επιστημόνων, αμφισβητούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και της χώρας». «Τα στοιχεία συλλέγονται και επεξεργάζονται προκειμένου κάθε μέρα να υπάρχουν τα δεδομένα και να δίνουμε πιο ειδικά στοιχεία, προκειμένου να έχουμε μία καλή εικόνα για την πανδημία», υποστήριξε ακόμη.


Τέλος αναφερόμενος στα περί μυστικών συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες επεσήμανε ότι «φαντάζομαι ότι εννοούν τη σύμβαση στις 2 Ιουνίου 2020 που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Και εκείνου καταχωρούν τα δεδομένα στο μοναδικό αρχείο που υπάρχει για τους ασθενείς COVID-19». Τέλος τόνισε ότι το μόνο που κάνουν αυτού του είδους τα δημοσιεύματα είναι να βλάπτουν την κοινή προσπάθεια σε μία κρίσιμη περίοδο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα δημοσιεύματα

Την Κυριακή, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε απάντηση στα «δημοσιεύματα που φιλοξενούνται σε κυριακάτικα έντυπα» και αποτελούν «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, «συκοφαντούν τους 2.500 εργαζόμενους, οι οποίοι για 10 μήνες βρίσκονται με αυταπάρνηση, καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, για να προστατέψουν τη Δημόσια Υγεία».

Χαρδαλιάς: Άδικα και αβάσιμα

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά τα δημοσιεύματα για «όσους καθημερινά ζούμε αυτή τη συνεργασία είναι παντελώς άδικα και αβάσιμα».

«Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας, υπάρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού και υπάρχουν και οι δημιουργικές εντάσεις κάποιων στιγμών που συνοδεύουν κάθε ομάδα, κάθε οικογένεια, κάθε παρέα ανθρώπων που συναντιούνται στο πεδίο της κοινής τους μάχης» ανέφερε σε ανάρτησή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φρίκη: 58χρονος προπονητής ασελγούσε παρά φύσιν σε 13χρονη αθλήτρια! - Της έλεγε πως «ήταν φυσιολογικό»

Πως να μετατρέψεις τις αποτυχίες σου σε επιτυχίες